Normal_techniek__mbo__hbo__uni__samenwerken__studenten__elektrisch
120 basisscholen en 5 middelbare scholen in 8 Noord-Limburgse gemeenten gaan vanaf dit schooljaar aan de slag met het programma Wetenschap & Technologie (W&T). Dit is mogelijk dankzij een projectsubsidie van de Provincie Limburg van 452.020 euro aan een aantal samenwerkende onderwijsorganisaties. Doel van het programma is de nieuwsgierigheid van kinderen van 4 t/m 14 jaar te prikkelen en hen bekend te maken met vaardigheden gebaseerd op de technologie van de toekomst. Dit meldt de provincie Limburg. 
“Onderwijs in wetenschap en technologie is van groot belang om kinderen goed voor te bereiden op deelname aan de samenleving van vandaag en morgen”, aldus Hans Teunissen, gedeputeerde Onderwijs. “Door techniek en wetenschap spelenderwijs in de onderwijsprogramma’s te integreren, wordt de kans op keuze voor technische vervolgopleidingen vergroot." 
 
Het verhogen van de instroom van leerlingen en studenten in technische opleidingen en beroepen is cruciaal voor de Limburgse technische sectoren. Het project sluit aan bij de uitgangspunten van Techniekplan Limburg, dat het College van Gedeputeerde Staten in maart 2014 heeft vastgesteld. Het programma Wetenschap en Techniek wordt als een integraal onderdeel in het lesprogramma  ingezet, hetgeen vernieuwend is voor het onderwijs. Het stimuleert het ontwikkelen van andere, op de toekomstgerichte vaardigheden. Aan techniek kleeft vaak een negatief beeld, namelijk dat het vies en vuil is. Juist in het programma W&T wordt geleerd dat techniek overal om ons heen aanwezig is en dat we het iedere dag op allerlei manieren gebruiken. Een opleiding in de techniek biedt veel kansen op de toekomstige arbeidsmarkt in de regio.
 
© Nationale Onderwijsgids