Logo_download__2_

Steeds meer ouders kloppen bij de Stichting Leergeld aan voor financiële steun. Het aantal ouders dat de ouderbijdrage van scholen of de contributie van de sportvereniging niet kan betalen is opnieuw gegroeid, zo meldt de Stichting Leergeld, aldus RTL Nieuws.

Er zijn steeds meer ouders die niet kunnen voorzien in de kosten van extra-curriculaire activiteiten van de school, waar een ouderbijdrage voor gerekend wordt. De ouders kunnen geen computer of geen fiets voor hun kind kopen, of kunnen het geld voor een schoolreisje niet bij elkaar krijgen. Ook de contributie voor de sportvereniging is een probleem. 
 
De Stichting Leergeld krijgt steeds meer verzoeken voor financiële hulp. In 2014 hielp de stichting maar liefst 68.619 kinderen voor een bedrag van 11,2 miljoen euro. In 2013 lag dit aantal nog op 47.142. De stichting had toen 7,4 miljoen euro nodig om de kinderen bij te staan. Volgens de stichting is de piek echter nog niet bereikt. Zij verwacht dat er dit jaar 75.000 kinderen geholpen moeten worden zodat zij mee kunnen doen. 
 
Volgens de stichting gaan de meeste vragen over schoolkosten en sportkosten. Veel scholen rekenen een ouderbijdrage, zo stelt de stichting Leergeld. "Wij doen een dringend beroep op het onderwijs om de kosten voor ouders te beperken", zegt directeur Gaby van den Biggelaar van Leergeld.
 
© Nationale Onderwijsgids