Normal_klas_lokaal_leeg_school_stoelen_tafels

De basisscholen waar studenten van hogeschool Saxion die opgeleid worden tot leraar hun stage lopen, zijn allemaal beoordeeld als 'goed'. De Nederlands Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO) heeft alle 'opleidingsscholen' in het afgelopen jaar beoordeeld. De NVAO is positief over het concept van opleidingsscholen. Dit meldt Tubantia.

De leraren die op de opleidingsscholen werken waar de pabo-studenten praktijkervaring opdoen, zijn speciaal getraind tot opleider. Dit betekent dat de docenten op de hoogte zijn van wat de studenten op de pabo geleerd hebben. Hierdoor kunnen de studenten beter begeleid worden tijdens hun stage. Opleidingsscholen zijn ook een plek waar studenten onderzoeksopdrachten uitvoeren. 
 
De  Nederlands Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO) is positief over het concept van opleidingsscholen. Volgens de organisatie wordt door middel van dit concept een brug geslagen tussen praktijk en theorie. De opleidingsscholen leiden tot kwalitatief zeer goede stageplaatsen en geven een kwaliteitsimpuls aan de basisscholen. 
 
© Nationale Onderwijsgids