Normal_vuur_brand

De man die afgelopen vrijdag door de politie opgepakt is op verdenking van brandstichting in een scholencomplex in Rijswijk, hoeft niet de cel in. De onderzoeksrechter heeft besloten dat de 39-jarige man, die een verstandelijke beperking heeft, niet in voorarrest gehouden mocht worden. Op vrijdag 24 juli gingen drie scholen en een buitenschoolse opvang in vlammen op: 't Prisma, de Godfried Bomansschool en de J.H. Snijdersschool. Dit meldt Omroep West. 

De verdachte heeft een verstandelijke beperking en wordt verhoord door speciaal daarvoor opgeleide agenten. Forensisch onderzoek heeft uitgewezen dat er waarschijnlijk brand is gesticht, technische mankementen zijn niet gevonden.

De onderzoeksrechter heeft geoordeeld dat het wegens de verstandelijke beperking van de verdachte niet verantwoord is om hem in voorarrest te houden. De man is daarom onder huisarrest geplaatst. Hij mag de instelling waar hij in woont niet verlaten. 

De man wordt verdacht van brandstichting. Op 24 juli gingen drie scholen in het Zuid-Hollandse Rijswijk in vlammen op. Bij de brand kwam asbest vrij, waardoor omwonenden geëvacueerd moesten worden. 

Inmiddels is al bekend dat de leerlingen van de drie scholen na de zomervakantie elders ondergebracht zullen worden. 

© Nationale Onderwijsgids