Normal_taal__kind__taal_leren__boek

Er is een ervaringscircuit ontwikkeld bedoeld voor ouders, opvoeders, leerkrachten en begeleiders van kinderen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS). In het circuit komen opdrachten aan bod die gericht zijn op het ervaren van een TOS. Dat meldt Vakblad Vroeg.

Auris Dienstverlening Goes heeft het circuit 'Ervaar TOS' ontwikkeld om te zorgen dat bijvoorbeeld ouders beter begrijpen wat het is om een TOS te hebben. Door de tiental opdrachten leren de ouders wat mensen met een TOS ervaren in allerlei dagelijks voorkomende situaties. Leerkrachten en begeleiders vergaren met het circuit kennis en handvatten om kinderen met een TOS te ondersteunen in hun dagelijkse functioneren thuis, op school en tijdens vrije tijd.

Taaldomeinen vormen de basis van de opdrachten, dus bijvoorbeeld spraak, auditieve verwerking, woordenschat en taalbegrip. Bij iedere opdracht wordt een duidelijke koppeling gemaakt met de theorie en de praktijk. Wanneer de deelnemers het gehele circuit hebben doorlopen krijgen zij een plenaire terugkoppeling. Ook geeft de begeleider dan handelingsgerichte adviezen om kinderen met een TOS beter te kunnen ondersteunen.

© Nationale Onderwijsgids