Normal_schoolbord

De CDA-gemeenteraadsfractie pleit voor financiële steun voor de Internationale School in Tilburg. De school kampt nog steeds met een leerlingentekort, waardoor de school verlies draait. Daardoor is het voortbestaan van de school onzeker. De directie van de school maakte van de week nog bekend wel nog minimaal een jaar open te blijven. Dat meldt het Brabants Dagblad.

De school heeft minimaal 35 leerlingen nodig om zonder verlies te draaien, maar voor komend schooljaar staan er nog maar 27 leerlingen ingeschreven. De Tilburgse vestiging valt onder de Internationale School Eindhoven. De gemeente Tilburg nam het initiatief om ook een vestiging in Tilburg te openen voor internationale (kennis)werkers en hun kinderen. Na komend schooljaar neemt de Internationale School Eindhoven een definitief besluit over de vestiging in Tilburg.

Het CDA wil de school extra steunen, omdat de partij de school een waardevolle voorziening vindt in de stad. Daarnaast ziet het CDA de school als een pluspunt voor buitenlandse bedrijven en expats om zich in Tilburg te vestigen. De partij heeft inmiddels een brief over de financiële steun gestuurd naar het College van burgemeester en wethouders. 

© Nationale Onderwijsgids