Normal_regatta-636176_640

Dertig schoolklassen, voornamelijk uit Den Haag, zijn druk bezig met de bouw van bootjes voor het Volvo Ocean Race Festival in Den Haag. De bootjes worden op donderdag 18 juni te water gelaten voor een race. De scholieren krijgen hulp van docenten en studenten van het ROC Mondriaan. Dat meldt Omroep West.

De bootjes die de scholieren bouwen zijn bijna drie meter lang. Doel van het project is om scholen in het primair onderwijs kennis te laten maken met de zeilsport. Ook wil het ROC Mondriaan leerlingen enthousiast maken voor technische opleidingen. De snelste en mooiste boot die gebouwd wordt krijgt een prijs.

Volvo Ocean Race is een zeilwedstrijd die elke drie jaar wordt georganiseerd. Het Volvo Ocean Race Festival Den Haag is op 18, 19 en 20 juni, dan heeft de race een tussenstop in Den Haag. Tijdens het festival is er van alles te doen, zo zijn de zeilboten te bekijken, zijn er diverse optredens van artiesten als Di-rect, Anouk en Racoon en zijn er allerlei watersportactiviteiten te doen. 

© Nationale Onderwijsgids