Logo_ocw_onderwijs356

Vanaf vandaag verschijnen meer dan 500 feiten en statistieken over onderwijs, cultuur, wetenschap en emancipatie online op de website www.ocwincijfers.nl. Het is voor het eerst dat alle cijfers en statistieken over de verschillende beleidsterreinen van het ministerie online samenkomen. OCW in Cijfers vervangt de jaarlijkse publicatie Kerncijfers. Op 7 april ging onderwijsincijfers.nl, een samenwerking tussen OCW, DUO en CBS, al live. Ook deze valt vanaf vandaag onder de paraplu van ocwincijfers.nl.

Alle zogenoemde kengetallen zijn overzichtelijk weergegeven in grafieken en tabellen, die bovendien eenvoudig kunnen worden gedownload. Daarnaast wordt de website continu aangevuld met de laatst beschikbare cijfers, in plaats van één keer per jaar. Ter ere van de livegang van OCW in Cijfers is vandaag op Onderwijs in Cijfers een nieuwe thema-analyse over stapelen in het voortgezet onderwijs gepubliceerd.
 
Naast de lancering van OCW in Cijfers als digitale opvolger van Kerncijfers, vindt u de bestaande website Trends in Beeld voortaan in vernieuwde vorm op www.trendsinbeeldocw.nl. Op de vernieuwde Trends in Beeld blijft het ministerie de voortgang op de belangrijkste streefdoelen van de begroting, de lerarenagenda en de sectorakkoorden monitoren. Tevens toont de website de internationale positie van Nederland op onderwijs- en wetenschapsgebied.
 
© Nationale Onderwijsgids