Normal_tieners_pubers_liefde_handenvasthouden5346

Limburge jongeren hebben vaker onveilige seks dan jongeren in de rest van het land. Om het bewustzijn en de kennis over seksueel overdraagbare aandoeningen (soa's) te vergroten biedt de GGD- Zuid-Limburg leraren uit het basis en voortgezet onderwijs de training Sekswijzer. Dit meldt de GGD-Zuid Limburg. 

In 2012 bleek al dat de Limburge jongeren het niet zo nauw nemen met veilige seks. De GGD is daarom begonnen met het trainen van docenten in seksuele voorlichting. Hiermee hoopt de GGD seksueel gezond gedrag bij jongeren te bevorderen. 

Uit de consult-cijfers blijkt echter dat de seksuele voorlichtingslessen verzorgd met de speciale lespakketten van de GGD nog geen vruchten af hebben geworpen. In 2014 werden 9100 soa-consulten uitgevoerd. In 2013 lag dit aantal nog rond de 8000. Dat is een stijging van veertien procent. Het aantal soa's dat de jongeren die op het consult kwamen daadwerkelijk hebben, is daarbij ook niet afgenomen. Waar in 2013 vijftien procent van de jongeren een soa bleek te hebben, had in 2014 zestien procent van de jongeren een seksuele aandoening onder de leden. 

© Nationale Onderwijsgids