Normal_pijbes_rijksmuseum__still_
Het Rijksmuseum in Amsterdam heeft er een nieuw doel bij. "Eén van onze ambities is om alle kinderen voor hun twaalfde kennis te laten maken met de Nachtwacht," zo zei directeur Wim Pijbes. Zaterdag werd het Rijksmuseum uitgeroepen tot European Museum of the Year 2015. Dit meldt Metro.
 
De prijs werd in Schotland uitgereikt. 42 musea waren in de running voor de titel. Dat het Rijksmuseum de prijs won is een eer. "Het is de hoogste onderscheiding in Europa. Het Rijksmuseum is bijzonder trots en dankbaar met deze internationale erkenning'', zegt Pijbes. De prijs wordt uitgereikt aan musea die een grote betrokkenheid stimuleren onder vrijwilligers en de lokale gemeenschap. 
 
"Naast onze ambitie om alle kinderen voor hun twaalfde kennis te laten maken met de Nachtwacht, willen we onze collectie graag nog meer delen met de rest van de wereld'', vertelt Pijbes. Het museum wil de groei en de resultaten in een stijgende lijn houden. Daarnaast zijn er plannen om strategisch uit te bouwen. De collectie delen met de rest van de wereld is één van de doelen. Het museum wil dit onder meer doen door digitale kanalen in te gaan zetten. 
 
Directeur van het Rijksmuseum Wim Pijbes sprak ook met de Nationale Onderwijsgids. Lees hier het hele interview. 
 
© Nationale Onderwijsgids