Normal_ntr08163

De populaire app Zoek het Uit! van tv-programma Het Klokhuis (NTR) kan nu ook in de klas gebruikt worden. Het Klokhuis heeft voor leraren een gratis instructie en speciale handleidingen gemaakt, om kinderen te laten experimenteren en onderzoek te doen met gewone huis-tuin-en-keukenspullen. Dit meldt Omroep NTR.

De app, onderdeel van de Klokhuisserie Zoek Het Uit! over wetenschap, werd al 30.000 maal gedownload door families. Kinderen leren onderzoek doen naar materialen en natuurkundige verschijnselen, zoals licht, geluid, elektriciteit, kracht, magnetisme en temperatuur. Leraren van groep 6 tot groep 8 kunnen er nu ook in de klas mee aan de slag. De app bevat twaalf verschillende experimenten die aansluiten bij kerndoel 42. Bij elk experiment is een simpele docentenhandleiding beschikbaar.

Zoek Het Uit! is ook beschikbaar voor scholen zonder tablets! Er is een kaartenset te downloaden voor elk experiment. De app of kaartenset en de handleidingen zijn te downloaden op de website van Het Klokhuis onder hetklokhuis.nl/zoekhetuit. Daar is speciaal voor docenten ook een YouTube-filmpje te zien over het gebruik in de klas.

© Nationale Onderwijsgids