Normal_ron_boszhard_maakt_klapwiek_avond4daagse-proof

Deze week werden alle 450 leerlingen van basisschool Spilcentrum De Klapwiek uit Eindhoven sportief getest door Edukans ambassadeur Ron Boszhard. Over twee weken loopt de school hun Avond4daagse voor Edukans. De presentator maakte de school Avond4daagse-proof.

Springen, stretchen, marcheren en een echte cooling down; de fittest van Ron is niet voor watjes. De leerlingen, allemaal in sporttenue, deden enthousiast mee. Als beloning voor de sportieve prestaties gaf de Edukans ambassadeur, onder meer bekend van de programma’s Zappsport en Bommetje, alle leerlingen een bidon om tijdens de Avond4daagse genoeg te kunnen drinken.

Groep 7 en 8 speelden met Ron ook een spannende quiz. Wie weet bijvoorbeeld hoeveel gewrichten er in je voet zitten? En de leerlingen kregen de kans om Ron Boszhard het hemd van zijn lijf te vragen. Ook over zijn ambassadeurschap van Edukans. “Als je naar school bent geweest, heb je een veel grotere kans om iets te bereiken,” legt Ron zijn keuze voor de onderwijsorganisatie uit.

De leerlingen van basisschool Spilcentrum Klapwiek in Eindhoven lopen in juni de Avond4daagse. Niet voor zichzelf, maar voor hun leeftijdsgenoten in India. Indiase plattelandskinderen moeten vaak uren wandelen voor ze op school zijn. Er zijn simpelweg geen scholen in de buurt. Vooral voor de jongste leerlingen is de tocht naar school veel te ver. Dankzij De Klapwiek en alle andere scholen die lopen voor Edukans, kunnen door nieuwe schoolcentra op het Indiase platteland straks ook de kleinste kinderen naar school.

© Nationale Onderwijsgids