Normal_moeder_dochter_kind_familie

74 procent van de kinderen van groepen 7 en 8 van de basisschool verzekeren het liefste hun familieleden. Dit blijkt uit een rondgang van Verbond van Verzekeraars op basisscholen. De organisatie stelde de kinderen de vraag wat ze graag verzekerd zouden zien. De kinderen zouden het liefst hun ouders en broertjes en zusjes verzekeren. Daarna komen de huisdieren aan de beurt, wat wordt opgevolgd door materiële zaken als computer en telefoon. Dit meldt Metro.

Kinderen blijken dus minder waarde te hechten aan materiële zaken. Voor het verzekeren van familieleden hebben de kinderen gemiddeld 100 euro per maand over. Iets meer dan de helft van de kinderen een een huisdier in de top drie van wat ze graag verzekerd willen zien. Net iets minder dan de helft van de kinderen wil een laptop verzekeren, gevolgd door een telefoon (38 procent), fiets (35 procent), tablet (35 procent), spelcomputer (34 procent), kleding/schoenen (16 procent) en sieraden (13 procent).

Het Verbond wilde inzicht krijgen in wat kinderen belangrijk vinden op het gebied van verzekeren. “De resultaten dragen bij een bewustwording over risico's, financiële gevolgen van risico's en wanneer verzekeren wel of geen zin heeft”, zegt een woordvoerder van het Verbond. Verzekeraars zouden het belangrijk vinden dat kinderen hier al vroeg over nadenken en financiële educatie krijgen. In maart hebben verzekeraars ruim 300 gastlessen verzorgd aan in totaal ruim 8000 kinderen. Zij kregen de les 'Fix je Risk', waarbij de leerlingen een schooljaar doorlopen waarbij ze allerlei risico's tegenkomen met financiële gevolgen. 

© Nationale Onderwijsgids