Normal_creche_opvang_kinderen

In Smilde in de provincie Drenthe komt een bijzonder educatief kindcentrum. Dit centrum is speciaal voor kinderen van nul tot twaalf jaar oud. Doel is om te zorgen voor een natuurlijke aansluiting tussen peuterspeelzaal of kinderdagverblijf en de basisschool. Dit meldt Dagblad van het Noorden.

Vanaf 18 mei gaat er al een proef van start voor kinderen vanaf 3,5 jaar oud. Kinderen die tussen mei en oktober vier jaar worden, kunnen al beginnen op de basisschool. Vanaf het schooljaar 2015-2016 gaat het peuterarrangement van start. Dit arrangement moet zorgen voor een natuurlijke aansluiting tussen kinderopvang en basisschool. Ook buiten de schooltijden worden opvang en activiteiten voor de kinderen georganiseerd. Het kindcentrum moet eraan bijdragen dat de kinderen zonder achterstand van start gaan op het basisonderwijs.

Het initiatief voor het kindcentrum komt van de christelijke basisschool De Schutkamp. Voor het kindcentrum werkt de basisschool samen met de Stichting Peuterspeelzalen Midden-Drenthe en de Algemene Stichting Kinderopvang Assen. 

© Nationale Onderwijsgids