Normal_ron_boszhard

(Novum) - Ron Boszhard wordt ambassadeur van Edukans. De Zapp-presentator wordt hiermee collega van Nick & Simon, Sofie van den Enk, Bracha van Doesburgh en Martine van Os.

Edukans kondigt aan dat Ron dinsdag 12 mei al meteen aan de bak moet. De nieuwe ambassadeur bezoekt dan basisschool Spilcentrum de Klapwiek in Eindhoven om te kijken of de leerlingen al klaar zijn voor de Avond4daagse. De school zamelt met het jaarlijkse wandelevenement geld in voor Indiase plattelandskinderen, die dagelijks uit pure noodzaak vele kilometers naar school lopen. Dit is voor de allerjongsten niet te doen. Zij beginnen dan ook met een achterstand. Edukans wil op het Indiase platteland lokale schoolcentra opzetten.

Ron: ''Niet alleen sport en goed eten is belangrijk, maar ook goed onderwijs. Daar heeft iedereen recht op. Het recht op goed onderwijs is het kloppende hart van Edukans, daarom ben ik ambassadeur geworden." Ron presenteert vanaf zaterdagavond 19.00 uur het nieuwe spelprogramma Bommetje! op NPO Zapp. Hierin doen pubers met hun ouders spectaculaire waterspellen, waarna ze zo hoog mogelijk moeten zien te springen als ze worden gelanceerd door een immens luchtkussen. ''Het is fantastisch om dit vrolijke, maar super spannende programma te presenteren. De deelnemers, zowel de jongeren als hun ouders, zijn enorm fanatiek, waardoor je de meest hilarische stunts en bizarre sprongen voorbij ziet komen", zeg Ron.