Logo_images__2_

Het Regionaal Bureau Leerplicht Holland Rijnland (RBL) heeft een nieuwe taakverdeling ingevoerd. Casemanagers mbo nemen het mbo onder hun hoede, terwijl leerplichtambtenaren verantwoordelijk zijn voor alle leerplichtactiviteiten in het basis, voortgezet en speciaal onderwijs. Dit meldt RBL. 

Het RBL heeft een interne reorganisatie ondergaan. Daarbij is een onderscheid tussen leerplichtambtenaren en casemanagers ingevoerd. Terwijl de leerplichtambtenaren zich richten op de dienstverlening aan leerlingen op het basis, voortgezet en speciaal onderwijs, valt mbo onder verantwoording van de casemanagers mbo. Daarbij is het de taak van de casemanagers om het verzuim van mbo-studenten van zowel jonger (leerplichtig) als ouder dan 18 tegen te gaan. Ook zijn de casemanagers verantwoordelijk voor rmc-trajectbegeleiding aan voortijdig schoolverlaters. 
 
Het RBL heeft ook een nieuwe scholenverdeling gemaakt. Daarbij hebben zij ingevoerd dat per gemeente of wijk maar 1 leerplichtambtenaar en 1 mbo-casemanager werkzaam zijn. Ook hebben ze ingevoerd dat er per school een vast contactpersoon is aangesteld. 
 
© Nationale Onderwijsgids