Kind in protest

Een aantal docenten werkzaam op kindcentrum De Troubadour in Rosmalen moet mogelijk vertrekken. Na onderzoek stelt het bestuur dat overplaatsing van de docenten beter is voor het centrum. Het nieuws leidde tot onrust onder de ouders. Dit meldt het Brabants Dagblad. 

Honderd ouders kwamen maandagavond bijeen in protest. Ze zijn het niet eens met de aankondiging van het bestuur dat het beter zou zijn voor het centrum als vijf leerkrachten overgeplaatst zouden worden. De leraren in kwestie werken al lange tijd op het centrum. "Zij zijn het boegbeeld van de school", aldus de ouders. 
 
Aanleiding van het besluit is een 'cultuuronderzoek' dat het schoolbestuur uit liet voeren. Er zijn nog geen docenten overgeplaatst. "Maar er is brand, dat is duidelijk", zegt schoolbestuurder Jan Timmers. Er zijn momenteel gesprekken gaande tussen het bestuur en de betreffende docenten. 
 
Volgens Timmers hoeven de ouders zich in ieder geval geen zorgen te maken over de opvolging van de docenten; de scholenorganisatie heeft een 'bestuurderspool' met docenten die in kunnen vallen. Op woensdagavond gaat het bestuur in gesprek met de ouders. 
 
© Nationale Onderwijsgids