Normal_opvang_kinderopvang_speelgoed_blokken

Sectororganisatie de PO Raad, Brancheorganisatie Kinderopvang en het Landelijk Steunpunt Brede Scholen organiseren op 26 september de landelijke IKC-dag. De dag is bedoeld voor bestuurders in het onderwijs en de kinderopvang die plannen hebben voor een integraal kindcentrum (IKC). De inschrijving voor het evenement is inmiddels geopend.

Op veler verzoek organiseren de drie partijen voor de tweede maal de IKC-dag. Bestuurders, schoolleiders en managers die bezig zijn met het ontwikkelen van een integraal kindcentrum kunnen op deze dag praktische en inspirerende informatie opdoen.

Het volledige programma van het evenement is nog niet bekend, net als de locatie. Wel staat al een lezing van hoogleraar didactiek Robert Jan Simons op het programma evenals een vraaggesprek tussen Job van Velsen van het Landelijk Steunpunt, Rinda den Besten van de PO Raad en Lex Staal van Brancheorganisatie Kinderopvang. In de deelsessies die later bekend worden zullen experts ingaan op de praktische zaken van het opzetten van een integraal kindcentrum, zoals de huisvesting en werken met een multidisciplinair team.

Het evenement vindt plaats op 26 september van 9.30 uur tot 14.00 uur inclusief netwerklunch. Aanmelden voor de IKC-dag kan via het formulier op de website van het Landelijk Steunpunt. De organisatie adviseert om in koppels van onderwijs en kinderopvang deel te nemen. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

© Nationale Onderwijsgids