Normal_foto_haagse_wk-toernooi_10-06-2014

300 kinderen van verschillende BSO’s van Dak kindercentra nemen deel aan een driedaags Haags WK-hockeytoernooi. Op de BSO-locaties van Dion Dak (Escamp), Onno Dak (Vogelwijk) en Luuk Dak (Voorburg) strijden de kinderen om de winst en de eer. Sporters van Sport & Evenementen Haaglanden zijn aanwezig en fluiten de wedstrijden. 

Dak kindercentra organiseert het toernooi omdat het WK-hockey dit jaar in Den Haag plaatsvindt en omdat de organisatie waarde hecht aan sport en een gezonde levensstijl. De kinderen hebben hockey-clinics bijgewoond en alle BSO-locaties ontvingen hockeymateriaal. Daarnaast trainden de kinderen hockey, maakten ze spandoeken of vormden ze cheerleadersteams. 
 
Gisteren vond de aftrap van het toernooi plaats bij kindercentrum Dion Dak. Voor de veiligheid startten de jongsten met ‘knots’-hockey. Voor de allerjongste kinderen is er een alternatief programma, waarin onder andere een tikkerparcours is uitgezet. Op donderdag 12 juni hockeyen de kinderen op het sportveld bij kindercentrum Onno Dak. Ze sluiten op vrijdag 13 juni het toernooi feestelijk af op het sportveld bij kindercentrum Luuk Dak in Voorburg. Dan ligt er na een sportieve week voor alle kinderen een medaille klaar en hopen we terug te kijken op een geslaagd toernooi. 
 
 © Nationale Onderwijsgids