Logo_logo_buitenspeeldag

Vandaag is het weer Buitenspeeldag. De initiatiefnemers vragen hiermee aandacht voor buitenspelen. Om ruim duizend plekken in het land worden buitenspeelactiviteiten georganiseerd om kinderen te stimuleren meer buiten de spelen en sporten.

De jaarlijkse Buitenspeeldag is een initiatief van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, Veilig Verkeer Nederland, Scouting Nederland, Jantje Beton en tv-zender Nickelodeon. Gemeentes, buurtverenigingen en scholen hebben ook dit jaar volop gehoor gegeven aan de oproep een leuk buitenspeelprogramma te organiseren. Verspreid over het land zijn op deze dag sommige straten verkeersvrij gemaakt en kunnen kinderen bijvoorbeeld meedoen aan skatelessen, straatvoetbaltoernooien, of lekker uitrazen op een stormbaan of in het springkussen.

De organisatoren willen benadrukken hoe goed buitenspelen is voor kinderen. Vooral nu tachtig procent van de kinderen te weinig beweging krijgt. Onderzoek toont aan dat kinderen die meer buitenspelen ook meer bewegen en aantoonbaar minder overgewicht hebben. Bovendien bevordert buitenspelen de mentale en sociale ontwikkeling van kinderen.

© Nationale Onderwijsgids