Normal_11535

BRUSSEL (ANP) - De slachtoffers van het dramatische busongeval in het Zwitserse Sierre van twee maanden geleden, hebben in drie talen hun hulpverleners bedankt. Een brief en verschillende foto's zijn gestuurd naar de hulpdiensten en ziekenhuizen in Zwitserland en België, waar de kinderen na de busramp geholpen zijn. De Vlaamse krant Het Laatste Nieuws citeerde vrijdag uit de brief.

De brief komt van de leerlingen in het laatste jaar van de Sint-Lambertusschool uit Heverlee. Zij waren op de terugweg van skivakantie toen de bus in een tunnel frontaal tegen de wand reed. Uit hun klas overleefden zeven kinderen het ongeluk niet, evenals de meester en een vrouwelijke begeleidster.

,,Dankzij jullie slagen we er stilaan in de draad weer op te pikken'', schrijven de kinderen en hun ouders in de brief. ,,Iedereen heeft ons met hart en ziel bijgestaan.'' Alle leerlingen volgen weer onderwijs, ook diegenen die gewond raakten.

In de rampbus zat ook een klas van 't Stekske in Lommel. Van die klas overleefden 15 kinderen en twee volwassen het ongeluk niet. Drie gewond geraakte meisjes liggen nog steeds in het ziekenhuis in Leuven.