Normal_4325169094_6267382bf1_z
Primaire onderwijsorganisatie Plateau Openbaar Onderwijs Assen en Algemene Stichting Kinderopvang Assen (ASKA) hebben bekend gemaakt dat zij vanaf volgend schooljaar hun samenwerking uitbreiden. In de hele stad Assen willen ze onderwijs- en kinderopvang integraal aan gaan bieden. Dit meldt de Krant van Midden-Drenthe. 
 
Het creëren van dit integrale aanbod is afgelopen schooljaar al begonnen. Op een aantal Plateau-scholen worden de arrangementen al aangeboden. De ervaringen zijn zo positief dat beide organisaties nu deze manier van werken in alle Asser wijken aan willen gaan bieden. 
 
Integrale Kindcentra (IKC), zo willen ASKA en Plateau de gecombineerde opvang- en onderwijslocaties gaan noemen. Deze vorm van samenwerking is gebaseerd op de pedagogische visie OLS: Opvang, Leren en Spelen. Eén pedagogische visie en één team dat optimaal samenwerkt, dat is de intentie achter de samenwerking. 
 
Assen hoort bij de koplopers van het land op het gebied van IKC-vorming. Opvang en onderwijs worden al integraal aangeboden op BSO de Heksenketel en BSO de Marskramer in Marsdijk, BSO de Veldkei in Peelo, kindercentrum Kloosterveste in Kloosterveen en kindcentrum het Schakelveld in Baggelhuizen.
 
© Nationale Onderwijsgids