Normal_14-167_verkeers_examen___fotostudiowierd

Deze week doen zo’n 1046 basisschoolleerlingen in Lelystad mee aan het praktische verkeersexamen dat door Veilig Verkeer Nederland in samenwerking met de Lelystadse basisscholen en gemeente Lelystad wordt georganiseerd. Wethouder Ed Rentenaar gaf maandagmorgen het startsein. Dit meldt de Gemeente Lelystad. 

Twee leerlingen van basisschool De Schakel uit Lelystad zijn maandag als eersten opgegaan voor het examen. 
 
Het verkeersexamen is bedoeld om kinderen te laten zien hoe belangrijk het is dat ze zich veilig in het verkeer gedragen. Tijdens het examen rijden kinderen zelfstandig een route door de stad waarbij door middel van controleposten hun gedrag bij kruisingen en andere situaties wordt gevolgd en beoordeeld. Leerlingen die het verkeersexamen, dat naast het praktijkgedeelte ook uit een theoretisch deel bestaat, met goed gevolg afleggen, krijgen een verkeersdiploma. 
 
Kennis van de verkeersregels en daar bewust mee omgaan, daar gaat het om bij het verkeersexamen. Goede verkeerseducatie vergroot de veiligheid van kinderen, daarom organiseert Veilig Verkeer Nederland jaarlijks in samenwerking met de basisscholen in Lelystad het verkeersexamen. Het praktisch verkeersexamen in Lelystad wordt de gehele week nog gehouden. 
 
© Nationale Onderwijsgids