Logo_logo_ppsi

Het Project Preventie Seksuele Intimidatie (PPSI) van Stichting School en Veiligheid organiseert op 2 oktober een studiedag voor geschoolde vertrouwenspersonen in het primair en voortgezet onderwijs. De stichting wil de vertrouwenspersonen daarmee voorbereiden op de nieuwe wet ‘Sociale veiligheid op school’. 

Deze wet, in de volksmond ook wel de anti-pestwet genoemd, zal naar verwachting in het schooljaar 2015-2016 van kracht worden. Dan zijn scholen verplicht te beschikken over een vertrouwenspersoon bij wie ook de taken van een anti-pestcoördinator kunnen worden ondergebracht.

De studiedag is bedoeld voor geschoolde interne vertrouwenspersonen en directieleden van basisscholen en middelbare scholen. Tijdens de studiedag krijgen de deelnemers informatie en inzicht over hoe de vertrouwensfunctie op de juiste wijze te combineren is met de nieuwe taken. Daarnaast maken de deelnemers ok kennis met een aantal anti-pestprogramma’s. Bij de inwerkingtreding van de wet moeten scholen namelijk een keuze maken uit een aantal evidence based en theoretisch onderbouwde anti-pestmethodes.

De studiedag vindt plaats op 2 oktober van 9.30 tot 16.00 uur in vergadercentrum Aristo in Utrecht
tegen over NS-Station Utrrecht-Lunetten. De studiedag kost 199,- euro en aanmelden kan via de website van PPSI.

© Nationale Onderwijsgids