Normal_peuterspeelzaal

Drie basisscholen van de Vereniging Christelijk Onderwijs Sliedrecht (VCOS) hebben een samenwerkingsintentie getekend met kinderopvangorganisatie Eigenwijs. Met de samenwerking willen de scholen anticiperen op het peuterplan van minister Asscher van Sociale Zaken. De scholen willen vanaf september starten met peuterspeelzaalgroepen door Eigenwijs Kinderopvang. Dit meldt Het Kompas Sliedrecht.

De overheid wil de peuterspeelzaal, kinderopvang en voor-en vroegschoolse educatie beter op elkaar afstemmen. De huidige peuterspeelzaal met subsidie van de overheid wordt peuteropvang waarvoor ouders net als bij de kinderopvang toeslag kunnen aanvragen bij de Belastingdienst.

De directies van de Anne de Vriesschool, de Oranje-Nassauschool en de Prins Willem-Alexanderschool van de VCOS zijn daarom op zoek gegaan naar een partnerorganisatie om deze nieuwe vorm van peuteropvang binnen de eigen scholen op te kunnen starten. De keuze wil op Eigenwijs Kinderopvang mede door de christelijke identiteit van de organisatie.

Ouders kunnen hun kinderen via Eigenwijs nu al inschrijven voor de peuteropvang op een van de drie basisscholen. In het nieuwe gebouw van de Anne de Vriesschool in de Prickwaert zal Eigenwijs ook een buitenschoolse opvang en kinderopvang beginnen zodat er een brede school ontstaat.

© Nationale Onderwijsgids