Logo_ezine_school_en_seksualiteit

Hoe gaan we in het onderwijs om met leerlingen en seksueel gedrag? In het nieuwe e-zine ‘School en seksualiteit’, gemaakt door Stichting School en Veiligheid/PPSI in opdracht van het ministerie van OCW, krijgen scholen (po en vo) praktische tips, achtergrondinformatie en voorbeelden uit de onderwijspraktijk.

Wie te maken heeft met opgroeiende kinderen en jongeren, kan er niet omheen: leerlingen experimenteren en verkennen hun grenzen, ook als het gaat om seksualiteit. Kleuters die elkaars geslachtsdelen onderzoeken in de poppenhoek, jongens die elkaar pornoplaatjes sturen via WhatsApp, een stelletje dat achterin de klas met elkaar zoent: hoe gaan we daarmee om in het onderwijs? 
 
Met dit e-zine willen de makers het gesprek op gang brengen, zodat we kunnen leren van elkaars ervaringen en standpunten. Later volgt een toolkit met informatie, tips en handige tools voor onderwijsprofessionals in po en vo die aan de slag willen met het thema seksualiteit of die te maken hebben met grensoverschrijdend seksueel gedrag van leerlingen.
 
Het e-zine is te lezen via de link www.schoolenveiligheid.nl/ezineschoolenseksualiteit

© Nationale Onderwijsgids