Normal__rod2624

Minister Jet Bussemaker van Onderwijs  heeft gisteren het eerste exemplaar van de DigiDuck ontvangen. Deze speciale uitgave van het populaire tijdschrift Duck staat in het teken van programmeren. Uit handen van een aantal kinderen kreeg zij deze speciale Donald Duck-editie, die in een oplage van 300.000 wordt verspreid. Met het initiatief wordt aandacht gevraagd voor de noodzaak om in het onderwijs meer aandacht te besteden aan het leren programmeren. 

Minister Bussemaker hoopt dat de speciale uitgave meer jongeren enthousiast maakt voor techniek: “De DigiDuck nodigt kinderen uit tot nieuwsgierigheid, tot doordenken en doorvragen. Om samen met elkaar of met je ouders aan de hand van het verhaal te praten over hoe dingen werken. Wat het verband is tussen a en b? Vaardigheden die kinderen goed kunnen gebruiken in de 21e eeuw.”

Het bedrijfsleven heeft een tekort aan goede ict’ers. Dat ligt voor een groot deel aan een gebrek aan jongeren met technische vaardigheden. Ze worden onvoldoende opgeleid. De vraag naar programmeurs zal in de toekomst verder toenemen. Des te belangrijker is het dat kinderen er al op een jonge leeftijd mee in aanraking komen.

Donderdag 1 mei wordt de DigiDuck meegestuurd met de totale oplage van de ‘nieuwste beroepen editie’ van Donald Duck Weekblad, met als thema “geef je dromen de ruimte…”. De DigiDuck verschijnt ook online

© Nationale Onderwijsgids