Normal_11042

DEN HELDER - Leerlingen van groep 7 van basisschool de Thorbecke volgden woensdagochtend 25 april een bouwworkshop op het bouwterrein van de Werviaan, een nieuwbouwcomplex in het centrum van Den Helder.

Hier leerden de leerlingen welke werkzaamheden er in de bouw plaatsvinden en wat erbij komt kijken om een nieuw gebouw neer te zetten. Twee weken eerder kregen de kinderen een stoomcursus over de bouwwereld.

Al twee jaar lang kijken de kinderen van basisschool de Thorbecke naar de bouw van de Werviaan. Van heipalen tot dakpannen kwamen op grote vrachtwagens langs de school gereden. Inmiddels bevindt de bouw zich in de afrondende fase.

Na de theorie volgt natuurlijk de praktijk. De leerlingen van groep 7 staan één dag in de schoenen van de bouwvakker. Met de bouwhelm op gingen de kinderen als echte bouwvakkers vroeg naar de bouw toe. Daar volgden zij workshops als schilderen, metselen, timmeren en tegelen. Aan het eind van de ochtend mochten de kinderen hun zelf gemaakte spiegel met lijst mee naar huis nemen.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen