Normal_copyright_stockfreeimages_milieu_natuur_waarschuwing_alarm_groen

Er is nog onvoldoende aandacht voor veiligheid op basisscholen. Dat zeggen schooldirecteuren die mee hebben gedaan aan onderzoek van BHV.nl, de organisatie voor bedrijfshulpverlening. Op veel scholen maakt veiligheid deel uit van het lesprogramma, toch vindt de helft van de ondervraagde directeuren dat er te weinig in veiligheid wordt geïnvesteerd. Dat meldt de PO Raad.

Bijna alle scholen organiseren jaarlijks een ontruimingsoefening en beschikken over een EHBO verbanddoos en brandpreventiemiddelen. Ook weten voldoende mensen op school wat ze daarmee moeten doen. Op vrijwel alle scholen zijn getrainde bedrijfshulpverleners aanwezig.

Toch valt er nog veel te verbeteren blijkt uit de enquête onder ongeveer driehonderd directeuren van basisscholen. Op veertig procent van de scholen maakt veiligheid nog geen deel uit van het lesprogramma. Een op de drie scholen heeft geen preventiemedewerker. Een op de tien scholen heeft een AED voor reanimatie maar in bijna de helft van de gevallen wordt daar nooit mee geoefend.

© Nationale Onderwijsgids