Logo_dak_kindercentra

Afgelopen zomer organiseerde kindercentrum Lisa Dak aan de Daal en Bergselaan 9 een boekenmarkt. Vooraf leverden kinderen, (groot) ouders, buurtbewoners en andere boeken in voor de verkoop. Een week lang kon iedereen voor € 1 een ‘nieuw’ boek kopen om zich tijdens de zomervakantie in te verliezen. Van tevoren bedachten de kinderen al dat ze graag het opgebrachte geld wilden schenken aan de Egelopvang in Den Haag. De totale opbrengst bedroeg maar liefst € 65,40! 

De opkomst tijdens de boekenmarkt was groot en de kinderen verkochten de boeken met veel plezier. Na afloop telden ze het ontvangen geld en concludeerden vol trots dat ze het erg goed gedaan hadden. Ze konden niet wachten om de opbrengst aan de Egelopvang te schenken, maar eerst maakten ze samen een cheque.

Vier kinderen en een pedagogisch medewerker van kindercentrum Lisa Dak fietsten met uiteindelijk met de cheque onder de arm naar de Egelopvang. Daar werden ze welkom geheten door een medewerker en de egeltjes. Aandachtig luisterden de kinderen naar hoe de egels bij de opvang terecht zijn gekomen en wat er daar met ze gebeurt. De kinderen mochten zelfs twee egels van dichtbij bewonderen en aanraken.

Uiteindelijk brak het moment aan om de cheque te overhandigen. Dit deden de kinderen met een grote glimlach. Dankzij hun bijdrage van de kinderen kan de Egelopvang weer geld besteden aan de egels die het zo nodig hebben. Terug op het kindercentrum raakten de kinderen niet uitgepraat over deze mooie ervaring. Ze maken nu al plannen om weer geld in te zamelen.

© Nationale Onderwijsgids