Normal_8760

AMSTERDAM - Er is tijdens de afgelopen jaarwisseling nauwelijks sprake geweest van branden in en bij schoolgebouwen. Dat blijkt uit een inventarisatie die VOS/ABB heeft uitgevoerd.

In het Zeeuwse Haamstede woedde op nieuwjaarsnacht brand in een voormalig schoolgebouw, dat eerder fungeerde als dependance van openbare basisschool Krirrewei. Het schoolgebouw was al niet meer in gebruik. Over het ontstaan van de brand is nog niets bekend. In Domburg woedde op Oudjaarssdag korte tijd een buitenbrandje bij een leegstaand schoolgebouw. Het vuur was al gedoofd toen de brandweer arriveerde.

Op Oudjaarsdag was er ook brand in een voormalig schoolgebouw in Oss. Het gebouw werd gebruikt door de voedselbank van de Brabantse plaats. Mogelijk was vuurwerk de oorzaak van de brand. In Eibergen, Overijssel, is op vrijdag 30 december een houten opslag van een basisschool door brand vewoest. Ook in dit geval was vuurwerk mogelijk de boosdoener. Op vrijdagavond ging in Amersfoort de schuur van de Vrije School in vlammen op. Er lagen speeltoestellen in opgeslagen.

Het aantal gevallen van brand in en bij schoolgebouwen ligt nu veel lager dan in 2008, toen tijdens de jaarwisseling 20 scholen door brand werden verwoest. Het lijkt erop dat de beperking van het aantal schoolbranden het gevolg is van betere preventiemaatregelen.

Klik hier voor meer informatie.

© Nationale Onderwijsgids