sjaak zoekt sjakies energie delta basisschool

MIDDELBURG - Welke Zeeuwse basisschool bespaart tussen 21 oktober en 8 november de meeste energie? Ook dit jaar organiseert energieleverancier DELTA de competitie 'Sjaak zoekt Sjakies'. De winnende school ontvangt een hoofdprijs ter waarde van 5.000 euro. Daarover bericht de website van DELTA.

Met 'Sjaak zoekt Sjakies' beoogt DELTA zoveel mogelijk mensen ertoe te bewegen om bewuster met energie om te gaan. Vorig jaar won christelijke basisschool De Hille uit Terneuzen deze competitie. Deze school geeft aan inmiddels blijvend energiebewust te zijn.

Tijdens de zoektocht van DELTA’s energieadviseur Sjaak Vogel organiseren deelnemende basisscholen ludieke acties om hun omgeving bewust te maken van het belang van energie besparen. Ook sporen ze mensen aan om energiebesparende beloftes te doen op Sjaakzoektsjakies.nl. Zo hopen ze de meeste punten binnen te halen om de hoofdprijs in de wacht te slepen.

Scholen kunnen zich tot 30 juni inschrijven op Sjaakzoektsjakies.nl. Daar staat ook een compilatiefilmpje van en meer informatie over de competitie.

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres