Normal_7679
UTRECHT - Hassan Kanaa van Basisschool De Pijlstaart is de beste conciërge van Utrecht. De eerste editie van de verkiezing was georganiseerd door de lokale afdeling van D66.

De organisatie kreeg veel inzendingen binnen en gaf te kennen dat het moeilijk was geweest om een winnaar aan te wijzen. Uiteindelijk werd Hassan Kanaa tot winnaar gekroond.

De jury verkoos Kanaa omdat zowel de schoolleiding, medewerkers, leerlingen als ouders erg blij zijn met zijn inspanningen. Zo is hij heel handig en zorgt hij ervoor dat de school veilig en schoon blijft.

"Het kiezen van de beste conciërge was geen gemakkelijke opgave. Er zijn veel aanmeldingen binnen gekomen. Hieruit blijkt hoe belangrijk de conciërge is voor de schoolleiding maar ook voor de ouders en leerlingen. Hassan sprong eruit voor ons omdat hij alle over alle benodigde kwaliteiten beschikt en daarnaast door zijn omgeving bijzonder gewaardeerd wordt voor zijn extra inzet", aldus D66-raadslid Roelant Rollingswier.
 
Conciërges Erick Plaating van basisschool De Beiaard en Hans Verwey van de Agatha Snellenschool hebben beide een eervolle vermelding gekregen.
 
D66 dicht de conciërge veel waarde toe en de partij wil dan ook op elke school een conciërge. De partij wil vanaf nu elk jaar een ‘conciërge van het jaarverkiezing’ organiseren.

© Nationale Onderwijsgids