Normal_7538

EINDHOVEN - Vandaag rinkelt de schoolbel voor 1.000 Philips medewerkers om op ruim 100 scholen in Nederland les te geven aan kinderen over het lesprogramma SimplyHealthy@Schools. Het is een combinatie van groepsgewijs en tegelijkertijd zelfstandig leren.

Er worden zes relevante duurzame thema's met de kinderen behandeld: aarde, lucht, licht, water, bewegen en lachen. De deelnemende scholen krijgen bovendien SchoolVision-verlichting voor een klaslokaal voor groep 7 of 8.

Maatschappelijk lesprogramma voor kinderen: gezondheid en welzijn
Vorig jaar lanceerde Philips het programma SimplyHealthy@Schools wereldwijd met veel succes, wat bestaat uit een lespakket dat kinderen op een leuke en speelse manier leert hoe zij zelf hun gezondheid en welzijn kunnen verbeteren als "Gezonde Helden".

Daarnaast verzorgden de vrijwilligers duurzame lampvervanging van de verlichting in de klaslokalen. Dit jaar loopt het programma in 53 landen. In Nederland krijgen deelnemende scholen één SchoolVision-systeem voor een klaslokaal van groep 7 of 8.

Ook nieuw is dat Philips-medewerkers deze keer zelf scholen mochten aandragen in diverse regio's. Aan deze oproep werd grootschalig gehoor gegeven.

Innovatieve verlichting voor concentratie en welbevinden in de klas
SchoolVision is verlichting voor klaslokalen waarbij de leraar met een simpele druk op de knop de juiste sfeer in de klas kan oproepen. Vier lichtsoorten bootsen bepaalde lichtomstandigheden na die leerlingen helpen in de stemming te komen om een bepaalde taak goed uit te voeren.

De lichtsoorten zijn getypeerd als Standaard, Rust, Energie en Concentratie. Uit langlopend onderzoek in samenwerking met de Universiteit Twente is gebleken dat leerlingen gemiddeld 18% hoger scoren op concentratietoetsen, gemotiveerder zijn en beter en prettiger samenwerken in groepjes.

Volgens Harry Hendriks, voorzitter van de directie van Philips Benelux, slaan scholen twee vliegen in één klap met de komst van SchoolVision verlichting: 'Duurzame verlichting én een gezonde, stimulerende leeromgeving voor kinderen.'

© Nationale Onderwijsgids