Justitie, Rechtbank, Rechtzaak

HILLEGOM (Novum) - De 7-jarige jongen die eerder van een school werd gestuurd vanwege grensoverschrijdend seksueel gedrag mag worden toegelaten tot de Johannesschool in Hillegom. Dat heeft de rechtbank in Den Haag donderdag bepaald.

Ouders van kinderen van de school waren naar de rechter gestapt om te voorkomen dat de jongen bij hun kinderen in de klas zou komen. De rechter oordeelde dat de stichting die de Johannesschool beheert 'in redelijkheid heeft kunnen besluiten' de jongen tot de school toe te laten.

De kortgedingrechter woog in zijn oordeel mee dat de leerling volgens deskundigen geen groter risico voor seksueel grensoverschrijdend gedrag vormt dan andere kinderen. Bovendien heeft de school een veiligheidsplan opgesteld en staat de leerling onder continu toezicht.

De destijds 6-jarige jongen werd vorig jaar juni weggestuurd van de Jozefschool in Hillegom vanwege zijn gedrag. Vervolgens zou hij in september aan de slag gaan op de Sint-Josephschool in Lisse. Daar stuurden ouders echter een boze brief naar het bestuur, waarop de ouders van de jongen besloten van de plaatsing af te zien. Sindsdien krijgt hij thuis les.