sponsorloop waterschap zuid-afrika basisschool

ZWOLLE - Leerlingen uit groep 7 en 8 van negen basisscholen in Zwolle lopen op 22 maart voor het goede doel. Tijdens de sponsorloop 'Wandelen voor water' leggen ze met een rugzak met daarin zes liter water zes kilometer af.

De opbrengst van de Zwolse sponsorloop is bestemd voor een Aqua4all-project in Zuid-Afrika. Van de schenking worden waterleidingen en toiletvoorzieningen aangelegd bij tien scholen in de provincie Mpumalanga.

Dit project draagt bij aan de Millennium Development Goals die de Verenigde Naties in 2000 hebben opgesteld. Een van die doelstellingen is dat in 2015 het aantal mensen zonder schoon drinkwater en goede sanitaire voorzieningen gehalveerd moet zijn ten opzichte van 1990.

Eddy Lammers (voorzitter Rotaryclub Zwolle-IJsselland) en gedeputeerde Bert Boerman geven op 22 maart samen om 12.50 uur het startsein op de productielocatie van Vitens in Zwolle. Na terugkeer op deze locatie laten de leerlingen met het meegebrachte water een immens waterorgel spelen.

Rond 14.30 uur zal de cheque met het opgehaalde bedrag worden overhandigd aan Hans de Jong, dagelijks bestuurslid van (medesponsor) Waterschap Groot Salland.

Via Nieuwsbank.nl

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres