Normal_7112

SPIJKENISSE - Vrijdagavond rond half zeven 's avonds zijn op de A15 ter hoogte van het Benuluxplein twee bussen met schoolkinderen op elkaar gebotst. Dat meldt VP Info.

De kinderen van Montessorischool Spijkenisse waren onderweg naar school van een schoolreisje naar het Archeon in Aplhen aan de Rijn.

Vlak voor de eerste bus schaarde een personenauto doordat een van baan wisselende vrachtwagen hem aantikte, de chauffeur van de eerste bus moest daarom hard op de rem. De tweede bus kon een botsing niet meer voorkomen en knalde op de bus voor hem.

Geen van de kinderen is ernstig gewond geraakt, wel wat builen en bloedneuzen. Zij droegen allen een gordel. Binnen een half uur was er vervangend vervoer geregeld en kon de weg naar school vervolgd worden, waar hun ouders stonden te wachten. De kinderen zijn in de leeftijd van 8 tot 11 jaar. (bovenbouw) Meester Ton liep net met een doos snoepjes door het gangpad toen het ongeluk gebeurde en werd door de bus gecatipluleerd, hij had slechts een schaafwond.

"De kinderen reageerden heel verschillend", verteld directeur Wolter de Jonge, "sommigen waren overstuur, anderen kwamen lachend de bus uit. Alle lof voor ambulancepersoneel, politie, leerkrachten en de busmaatschappij voor hun adequate optreden."

De traumahelicopter is onverichter zaken weer vertrokken. Eén persoon, één van de chauffeurs van een personenauto, is naar het ziekenhuis gebracht met nekklachten. De A15 werd volledig afgesloten wat file's tot gevolg had.

Om 18:45uur zijn 2 van de vijf afgesloten rijstroken weer geopend voor het verkeer. Er stond toen 6 kilometer file, rond 20:00uur kon de A15 weer vrijgegeven worden. De politie maakt vanuit een helicopter opnames van de plaats van het ongeval.