Normal_7114

HILVERSUM (Novum) - De tv-programma's Spangas, iCarly en Ned's Survivalgids zijn zondagmiddag in de prijzen gevallen tijdens de uitreiking van de eerste Mediasmarties Awards. Kinderen konden via internet stemmen op hun favoriete programma.

De Nederlandse jeugdsoapserie Spangas won de prijs voor het origineelste programma in de categorie Steeds Weer Anders. Het Amerikaanse iCarly is volgens de kinderen het grappigste programma, terwijl Ned's Survivalgids de leerzaamste show is.

De Mediasmarties Awards werden niet alleen uitgereikt aan tv-programma's. Ook websites en games vielen in de prijzen. De site Girls Go Games werd uitgeroepen tot beste site, Laura's Passie kreeg de onderscheiding voor beste game.

De Mediasmarties Awards werden zondag uitgereikt tijdens de eerste Kindermediatop in het gemeentehuis van Hilversum. Daar discussieerden vijftig kinderen met mediamakers als Ron Boszhard en Sipke Jan Bousema. De Kindermediatop vond plaats in het kader van de landelijke Kindermediaweek waaraan het basisonderwijs, de kinderopvang en alle bibliotheken meewerken.