Normal_6999

ANNA PAULOWNA - De provincie Noord-Holland heeft dinsdag alsnog besloten om medewerking verlenen aan de bouw van een brede school te Wieringerwaard, een dorp in de gemeente Anna Paulowna.

In mei had de provincie geweigerd om akkoord te gaan met de bouw van deze school omdat de door de gemeente gewenste locatie buiten het zogenoemde bestaand bebouwd gebied ligt.

Gedeputeerde Talsma zegde wel toe om zich in te spannen om de bouw van de school toch door te kunnen laten gaan als de gemeente kon aantonen dat er geen goed alternatief was voor de locatie van deze school.

Inmiddels heeft de gemeente Anna Paulowna aangetoond, dat er in de kern Wieringerwaard zelf geen geschikte plek is voor de bouw van een brede school. De open plekken in het dorp zijn of te klein, of liggen langs een doorgaande weg wat vanuit het oogpunt van verkeersveiligheid ongewenst is.

Door deze beslissing van de provincie kan het bestemmingsplan voor dit onderdeel nu in werking treden en kan de gemeente dit najaar nog een vergunning afgeven voor de bouw van de school. De provincie houdt wel vast aan haar eerdere weigering om mee te werken aan de bouw van 225 woningen ten oosten van Wieringerwaard.

Volgens de Structuurvisie van de provincie moet dit gebied een open landschap blijven, omdat er volgens de provincie voorlopig nog genoeg mogelijkheden in Anna Paulowna zijn om binnen Bestaand Bebouwd Gebied te bouwen.

© Nationale Onderwijsgids