Normal_7024

DEN HAAG - Op 24 augustus is het nieuwe gebouw van basisschool de Fontein in Den Haag geopend. Met drie schoolpleinen, 41 klassen en 1100 leerlingen is de Fontein de grootste basisschool van Nederland.

Rooms-katholieke basisschool De Fontein in de wijk Wateringseveld heeft een flinke verbouwing achter de rug. In het nieuwe schooljaar heeft De Fontein de beschikking gekregen over het aangrenzende schoolgebouw. In dit gebouw was voorheen de Maria Montessorischool gevestigd.
Door de verbouwing en uitbreiding hoeven de kinderen van de klassen vier en vijf niet langer meer naar dependances elders in de wijk te pendelen. De schoolinrichting is speciaal aangepast voor enorme aantallen kinderen.

Het schoolbestuur koos bewust voor één locatie. “De onder-, midden- en bovenbouw zijn duidelijk van elkaar gescheiden”, vertelt adjunct-directeur Sunita Badeloe. “De allerkleinsten zitten op de begane grond. De oudere kinderen zitten een verdieping hoger.”

Volgens de schooldirectie gaat de hoeveelheid kinderen niet ten koste van de kwaliteit van het onderwijs. “We beschikken nu over 41 groepen. De kinderen hebben door de bouw en het interieur van de school niet in de gaten dat er zoveel klassen zijn.” Ook buiten het schoolgebouw is er voldoende ruimte. “De leerlingen kunnen spelen en rennen op drie verschillende schoolpleinen. Al met al is er ruimte genoeg”, zegt Badeloe.