Normal_lecso_po_raad

DEN HAAG - Tijdens twee ledenraadplegingen op 29 januari en 8 februari voor schoolbestuurders en schooldirecties van scholen voor speciaal onderwijs, georganiseerd door de PO-Raad en het Landelijk Expertise Centrum Speciaal Onderwijs (LECSO), is het ontvlechten van het speciaal onderwijs (SO) en het voortgezet speciaal onderwijs (VSO) besproken.

De schoolsoorten binnen het speciaal onderwijs, die nu nog onder de wetgeving Wet op de expertisecentra (WEC) vallen, moeten namelijk worden opgesplitst in de richtingen van de Wet primair onderwijs (WPO) en de Wet voortgezet onderwijs (WVO).

Tijdens de vergadering, waar ook vertegenwoordigers van de VO-Raad en het ministerie van OCW aanwezig waren, werd gekeken naar de eventuele gevolgen van deze splitsing en wat de voor- en nadelen ervan zijn. Op de Algemene Ledenvergadering van het LECSO op 13 maart, zullen de conclusies die uit de vergaderingen naar voren kwamen worden voorgelegd. Daarnaast zullen de betrokken instanties op bestuurlijk niveau overleg blijven plegen over het verdere verloop van deze maatregel.

© Nationale Onderwijsgids / Ype van Woersem