Normal_reiziger_tram

DEN HAAG - Door werkzaamheden aan de tram in Den Haag moeten veel scholieren van de Internationale School Kijkduin met de bus naar school. Maar deze bus zit tijdens de ochtendspits zo vol, dat haltes worden overgeslagen en leerlingen lessen missen. De Haagse VVD-fractie wil dat de gemeente met de Haagse Trammatschappij (HTM) om de tafel gaat voor een oplossing. Dat meldt Den Haag FM.

De verlegging van tramlijn 17 in verband met de bouw van een nieuwe brug zal nog zeker een jaar duren. Voor de scholieren is het enige alternatief buslijn 24. Tijdens de ochtenspits is er echter een dusdanig gebrek aan ruimte, dat de bus niet meer stopt op veschillende haltes. Leerlingen blijven in de kou staan en komen te laat op school. De plaatelijke VVD wil nu dat de gemeente de HTM dwingt met een oplossing te komen.

De Internationale School in Kijkduin is een onderdeel van het Rijnlands Lyceum, en biedt zowel primair als voortgezet onderwijs voor de internationale gemeenschap van Den Haag. Alle lessen worden gegeven in het Engels.

© Nationale Onderwijsgids / Olof Venema