obs karrepad groningen

GRONINGEN - Vensterschool Koorenspoor in Groningen krijgt een duurzame uitbreiding in de vorm van zes nieuwe lokalen voor openbare basisschool Karrepad. De bouw van de uitbreiding ging gisteren, op Valentijnsdag, van start. Daarover bericht OOG TV, de lokale omroep van Groningen.

In Groningen worden brede scholen 'vensterscholen' genoemd. Groningen was ooit de gemeente waar het concept van de brede school als eerste werd ingevoerd. In een brede school worden diverse instellingen onder één dak of één organisatie gebracht, zoals bijvoorbeeld kinderopvang, basisonderwijs en buitenschoolse opvang.

Wethouder Ton Schroor (D66) mocht donderdag het startsein geven voor de nieuwbouw, die door een bijdrage van de overheid een bijzonder duurzaam karakter zal krijgen. Zo worden er zonnepannelen op de daken geplaatst en kan het binnenklimaat straks gereguleerd worden.

De verwachting is dat leerlingen en personeelsleden van OBS Karrepad volgend jaar al gebruik kunnen gaan maken van de nieuwe faciliteiten.

© Nationale Onderwijsgids / Arend Jan Wonink