Normal_champagne__2_

UTRECHT - De toekomstige voorzitter van de PO-Raad Rinda den Besten, die gisteren nog afzag van haar wachtgeldregeling ter waarde van 14.000 euro voor een werkonderbreking van zeven weken, kwam vandaag weer in het nieuws vanwege haar 12.500 euro kostende afscheidsfeest van de gemeente Utrecht. Dat meldt de Telegraaf.

Dit afscheidsfeest krijgt zij woensdagavond vanwege haar vertrek als wethouder van Utrecht. Deze functie heeft zij zeven jaar vervuld, wat haar een afscheidsfeest oplevert waar 500 gasten worden verwacht. "Het wordt allemaal heel bescheiden. Geen diner, maar een gezellig en informeel samenzijn om afscheid van Rinda te nemen. Met gezonde hapjes en drankjes en culturele optredens van Utrechtse kinderen", meldt de gemeente Utrecht.

Den Besten kreeg de afgelopen dagen erg veel kritiek wegens het flinke bedrag dat zij aan wachtgeld zou ontvangen, onder andere van partijgenoten Hans Spekman en Diederik Samsom. In eerste instantie wilde ze nog vasthouden aan het wachtgeld, maar na heftige reacties zag ze er toch vanaf. Op 1 april zal zij beginnen met haar nieuwe functie  bij de PO-Raad. 

© Nationale Onderwijsgids / Ype van Woersem