Normal_6327

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker, ook in het onderwijs. Via het programma Eco-Schools kunnen scholen werken aan een groene en duurzame school en schoolomgeving.

Bassischool De Kleine Prins in Rotterdam heeft hier de afgelopen tijd veel aandacht aan besteed en werd gister hiervoor beloond met de Groene Vlag, voor beide locaties. Dat meldt Waterstad FM.

De Groene Vlag is het door de VN erkende, internationale keurmerk voor duurzame scholen. De Kleine Prins is de eerste basisschool in Rotterdam die dit kwaliteitskeurmerk in ontvangst mag nemen.

Op school zijn diverse voorbeelden van duurzaamheid te zien. Zo heeft De Kleine Prins een Eco-raad, eco-ambassadeurs en een door leerlingen zelf ontworpen Eco-logo. Daarnaast wordt afval steeds beter gescheiden en zijn leerlingen van de school met duurzaamheidsthema's bezig.

De school vindt het belangrijk dat haar leerlingen samen met de buurt en de gemeente zich nog meer bewust worden van het belang van thema's als afval, water, klimaat en veiligheid en van het gedrag dat daarop aansluit.