Normal_6147

Met ingang van het schooljaar 2011-2012 start het Aloysius College met de 'Class for the Gifted Children The Hague', zo meldt de gemeente Den Haag.

Deze klas is bedoeld voor (hoog)begaafde kinderen uit groep 7 en 8 van Haagse basisscholen. Het programma is tot stand gekomen met een subsidie van de gemeente Den Haag. Voor deelnemende leerlingen en basisscholen aan het programma zijn geen kosten verbonden.

Wethouder Ingrid van Engelshoven (Onderwijs en Dienstverlening): "Iedere leerling moet de kans krijgen om het beste uit zichzelf te halen. Leerlingen die hoogbegaafd zijn, moeten kunnen excelleren. Ik ben erg blij dat Den Haag nu een speciale klas voor deze groep leerlingen krijgt."

Afdelingsleider Onderwijs voor hoogbegaafden/Leonardo bij het Aloysius College, Odilia Heetman: "Hoe jonger begonnen wordt om onderpresteren te voorkomen, hoe groter de kans dat de leerlingen gaan excelleren in het basis- en middelbaar onderwijs. Bovendien kunnen de hogere denkvaardigheden op het gebied van rekenen en taal meer aandacht krijgen."

De ‘Class for the Gifted Children The Hague' zorgt ervoor dat (hoog)begaafde kinderen zich in een inspirerende omgeving en onder begeleiding van ervaren docenten kunnen ontwikkelen op de terreinen van wiskunde, robotica en onderzoek.

Verwondering, creativiteit, logisch redeneren, gebruik maken van bestaande kennis, doorzetten en samenwerken zijn onmisbare elementen om met succes nieuwe kennis te verwerven.