Normal_6047

Aanstaande woensdag, 1 juni, is het weer Buitenspeeldag! In honderden gemeenten, verspreid over heel Nederland, worden op meer dan duizend locaties activiteiten georganiseerd. Die middag gaat Nickelodeon op televisie en online letterlijk 'op zwart'.

In heel het land gaan kinderen op 1 juni lekker buiten spelen. In Oud Beijerland geeft Burgemeester Klaas Tigelaar om 14.00 uur de aftrap voor een straatvoetbalfeest met een multicultureel tintje.

Dit voetbaltoernooi is bijzonder omdat het wordt georganiseerd voor de kinderen uit de buurt, en dus ook voor de kinderen van vluchtelingen uit het asielzoekerscentrum 's-Gravendeel, dat per september 2012 sluit. De bedoeling is alle kinderen een leuke middag te geven.

Natuurlijk gaat het toernooi om het voetbal, maar het gaat juist ook om de contacten die ontstaan tussen de kinderen van vluchtelingen en de kinderen uit de buurt. Kinderen op basisscholen leren bovendien over het bestaan van de verschillende culturen.

Op het programma staat ook Afghaanse vliegers maken onder leiding van Ahmed uit Afghanistan en Hollandse pannenkoeken en hapjes uit eten andere landen. De activiteiten vinden plaats bij speeltuinvereniging Speelvlucht (en het voetbalveld schuin daar tegenover) aan de Boezemsingel 9 (naast de kinderboerderij).

Buitenspeeldag
De Buitenspeeldag is een initiatief van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), Nickelodeon, Veilig Verkeer Nederland (VVN) en Jantje Beton in samenwerking met de Vereniging Sport en Gemeenten (VSG)en Scouting Nederland.

Met dit initiatief stimuleren de partijen niet alleen de kinderen om lekker buiten te spelen en te sporten maar vragen ze ook landelijk aandacht voor het belang van veilig buitenspelen.