Normal_5581

Onder het motto ‘Een goede voetbalopleiding in een goed nest' begint de Haagse voetbal- en cricketvereniging Quick komende maand op haar complex Nieuw Hanenburg aan de Savornin Lohmanlaan, met het project ‘Quick+'. Dat meldt de Haagse Hogeschool.

Het gaat om een driedelig project. Het eerste onderdeel, een voetbalopleiding, speciaal voor kinderen met coördinatieproblemen, geldt als proef.

Dit gebeurt in samenwerking met de Gemeente Den Haag (Afdeling Sportsupport), De Haagse Hogeschool (Academie voor Sportstudies) en Sophia Revalidatie. De eerste proeftraining is op 12 mei a.s.

De proef is voor kinderen tussen zes en twaalf jaar, die willen voetballen maar moeite hebben met hun motorische coördinatie (timing, bewegen en tempo). Als de proef slaagt, krijgt dit onderdeel van het project ‘Quick+' vanaf september een definitief vervolg.

Behalve het onderdeel voetbal voor kinderen van 6 tot 12 jaar met coördinatieproblemen, omvat het project Quick+ nog twee onderdelen: aangepast voetbal voor jongeren en volwassenen met fysieke beperkingen door een aangeboren (Cerebrale Parese) of niet aangeboren (bijvoorbeeld ongeval, CVA) hersenletsel en actief bewegen, alsmede een gevarieerd aanbod van aangepast sporten voor jongeren en volwassenen met fysieke beperkingen.

Initiatiefnemers
Arend de Kloet en Helmien Rambaldo (leden van Quick) zijn de mensen achter het project. De Kloet is als lector verbonden aan De Haagse Hogeschool en als orthopedagoog aan Sophia Revalidatie.

Helmien Rambaldo is master in bewegingswetenschappen en aanvoerder van het damescricketteam van Quick en het Nederlands damescricketelftal. Vakspecialisten en stagiaires van de Academie voor Sportstudies en ROC Mondriaan (Sport en Bewegen) begeleiden de activiteiten.