Normal_5120

Zondag 3 april doen meer dan 100 kinderen uit het Tilburgse basisonderwijs mee aan het jaarlijkse atletiektoernooi. Het toernooi vindt plaats op de vernieuwde atletiekbaan aan de Goirleseweg in gebied Stappegoor. De organisatie is in handen van atletiekvereniging Attila.

De gemeente Tilburg en het ROC Sport en Bewegen ondersteunen de vereniging bij de organisatie. Leerlingen uit groep 5 t/m 8 van in totaal 19 Tilburgse basisscholen werken verschillende disciplines uit de meerkamp af, zoals kogelstoten, verspringen en hardlopen.

Vervolgens kunnen de deelnemers in groepsverband de eer van hun school verdedigen tijdens de Flitsestafette. Bezoekers kunnen het atletiektoernooi op de atletiekbaan gratis bezoeken.

Het atletiektoernooi is een initiatief van de gemeente Tilburg en vormt een onderdeel van meerdere vakantietoernooien die jaarlijks, in samenwerking met onderwijsinstituten en sportverenigingen, georganiseerd worden. Het doel is om kinderen in de leeftijd van 4 t/m 18 jaar op recreatieve én sportieve manier kennis te laten maken met sport.

Bron: AllePersberichten.nl