Normal_4874

De basisscholen in Enschede doen dit jaar weer mee met Nationale Boomfeestdag op woensdag 23 maart. Het thema voor 2011 luidt: "Bomen smaken naar meer." Hiermee wordt extra aandacht besteed aan de eetbare producten van bomen en struiken.

In Enschede gaan alle stadsdelen zich inzetten om van de Nationale Boomfeestdag een groot succes te maken. Vele basisscholen zetten dan hun beste beentje voor om de stadsdeelbeheerders van de diverse stadsdelen te assisteren om een boompje of struik in de grond te poten.

Op woensdag 23 maart gaan 18 Enschedese basisscholen met zo'n 500 kinderen 'een boompje opzetten'. In het Ledeboerpark zal de Ariënsschool een smakelijke fruitboomgaard aanleggen. Basisschool Drakensteyn heeft het samenwerkingsverband met Duitsland opgezocht en gaat samen met de kinderen van de Victoriaschule uit Gronau de spade in de grond steken.

In stadsdeel West gaat wethouder Myra Koomen op 30 maart de handen uit de mouwen steken, samen met stadsdeelmanager Wim Waninge en de kinderen van basisschool de Bron.

De afdeling NatuurEducatie van de gemeente Enschede zorgt ervoor dat alles goed geregeld wordt en dat de deelnemende scholen een leuk programma op school krijgen.

Bron: Nieuwsbank